Reizen met baby van 0 tot 12 maanden: advies

Ach vakantie! Ben je op zoek naar praktisch advies voor reizen met baby? ? Laten we aan de slag gaan met uw volgende vakantiechecklist.

Reis met uw baby in alle gemoedsrust

Ontspan voordat u met uw baby op reis gaat en geniet ten volle van deze kostbare geluksmomenten. Vertrouw op jezelf, want jij bent het beste geplaatst om de behoeften van je kleintje te identificeren. Als jij je goed voelt, voelt je baby zich ook goed.

Advies nodig over het huren van een vakantieaccommodatie? Kies bij voorkeur een locatie die geschikt is voor het ontvangen van gezinnen (appartement, chalet, hotel, familievakantieclub, enz.). Deze vestigingen zijn bezorgd over de ontvangst van ouders en hun kinderen en bieden aangepaste diensten aan: animatie, kinderopvang, speelruimtes, enz. Een echt voordeel voor een geslaagde vakantie!

Als u een accommodatie met zwembad wilt huren, zorg er dan voor dat deze kindvriendelijk is (pas op voor onbeveiligde zwembaden, deze vormen een reëel gevaar voor onze kinderen)

Check-list en advies voor de zee en montage

Voor goed uitgerust reizen met baby:

  • Vergeet niet om de ogen van uw baby te beschermen tegen de zon: een bril (Europese norm categorie 3 of 4), pet, vizier op de kinderwagen, zonnewering in de auto, enz. 
  • Als je de toppen wilt beklimmen, raadt de medische beroepsgroep aan dat jonge ouders een resort kiezen dat niet hoger is dan 1.500 meter.
  • Om oorpijn bij uw kleintje (hoogte / trommelvliezen) te voorkomen, biedt u hem regelmatig hydratatie aan of gebruikt u de fopspeen, als hij die heeft. Aarzel niet om uw kinderarts om advies te vragen. 
  • Als u naar de zee of de oceaan gaat, wordt een uitstapje naar het strand aanbevolen vóór de middag en na 16.00 uur om de schadelijkste stralen te vermijden. Wat stranduitrusting betreft, verdient het de voorkeur om te plannen anti-UV tent (zelfs beter dan een parasol voor bescherming tegen UV A en B). In de tuin, op het strand of in het park is het de ideale oplossing om de baby koel te houden, beschermd tegen de zon. De anti-UV-tent beschermt ook tegen wind en zand. Het is eenvoudig te installeren en op te bergen en biedt plaats aan meerdere kinderen. U kunt ook kiezen voor de Aquani 3-in-1 : speelpark, zwembad en extra bed voor baby! Vergeet beschermende anti-UV-kleding niet, een potje zonnebrandcrème met index 50 omdat dit praktischer aan te brengen is (te vernieuwen zodra deze uit het water komt en in ieder geval elke 2 uur), een meneer, een tussendoortje, een zakje of geïsoleerde doos , een fles water en peulen fysiologisch serum, handig als uw baby zand in zijn ogen heeft of als zijn fopspeen in het zand valt... 
  • Het strand belooft goede tijden! Kinderartsen adviseren om de nek, buik en benen geleidelijk nat te maken en vervolgens kort te zwemmen, omdat uw kleintje nog niet in staat is zijn temperatuur te reguleren. 
  • Om gemakkelijk met je baby te kunnen wandelen, zonder het gedoe van een kinderwagen, denk dan eens aan een draagzak ! Praktisch, hij past in je rugzak als je hem niet nodig hebt en zorgt ervoor dat je de baby op de voorkant of op je rug kunt dragen (tot 15 kg). En voor degenen die hun baby niet op de rug dragen, is de Le Sancy luierrugzak ideaal voor backpackersfamilies die graag handsfree onderweg zijn ;)

 

  • Als je je kofferbak niet rommelig wilt maken, kies dan voor een  compact reisbedje , licht en eenvoudig te monteren. Bovendien is het Moov & Sleep reisbed van Babymoov schaalbaar: zowel gezellig om in te slapen als slim om in te spelen (het verandert in speeltuin zodra het dak erop is). Mogelijk hebt u ook een reiswiegmatras nodig: de Cosy'Lite nomadische matras is perfect met zijn compacte opgerolde vorm en de meegeleverde draagtas. Of zelfs een babyfoon  met camera die overal mee naartoe kan worden genomen dankzij de oplaadbare batterijen en talrijke ophangaccessoires.

 

Met de auto !

  • Het is niet nodig om u eraan te herinneren dat het kiezen van een goedgekeurd autostoeltje dat is aangepast aan de leeftijd van uw kind essentieel is voor de veiligheid en het comfort van uw kind. Vriendelijke herinnering : vergeet niet om altijd opnieuw de sluiting van de veiligheidsgordel van uw kind te controleren, zelfs nadat u de "klik" hoort (bijvoorbeeld door aan de gordel te trekken). En om uw baby vanaf de geboorte absoluut comfort te bieden in uw autostoeltje, gebruikt u een babyverkleinkussen . De babywigranden en de ergonomische hoofdwig zijn aangepast aan uw lichaamsvorm en zorgen voor een goede ondersteuning van de rug en een geruststellende bedekking.
  • Zorg ervoor dat je regelmatig een pauze in de auto neemt: elke 2 uur (dat is makkelijk te onthouden ;))
  • Voor maaltijden onderweg kun je jezelf uitrusten met een draagbare flessenwarmer . Hiermee kunt u babyflessen, potjes en moedermelk direct in de auto opwarmen via de sigarettenaansteker en deze vervolgens in uw vakantiewoning gebruiken met het stopcontact.
  • Welk transportmiddel u ook kiest, houd de essentiële spullen van uw kleintje bij de hand: een luiertas met daarin iets om hem te verschonen, te voeden, te hydrateren, te vermaken en te verzorgen (de basis tegen kinderziektes, loopneuzen, koorts en kleine alledaagse pijntjes). U bent op elke situatie voorbereid!  

En dan het allerbelangrijkste: profiteer van deze kostbare momenten met je gezin om mooie herinneringen te maken :)

Het hele Babymoov-team wenst u een fijne vakantie!

Volgende lezen
Bien protéger bébé du soleil

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.