Het welzijn van uw kindje

Na 9 maanden in de buik van zijn moeder te hebben gezeten, is een baby gevoelig voor de kwaliteit van zijn omgeving. Ontdek de juiste handelingen voor een optimale luchtkwaliteit en ideale slaapomstandigheden!

Zonder dat we ons ervan bewust zijn is de lucht in onze woning vaak meer vervuild dan de buitenlucht (5 tot 10 x meer!). En uw baby, volop in de ontwikkelingsfase, is zeer gevoelig voor de kwaliteit van de leefomstandigheden.=

Luchtverontreiniging in de babykamer

Jammer genoeg bevinden zich hier zowel de vervuiling van buitenaf als de verontreiniging kenmerkend voor afgesloten ruimten: op de muren, het meubilair en de decoratie-elementen of in de schoonmaak- en verzorgingsproducten. Het is dus belangrijk om de juiste producten te kiezen!

De temperatuur

De ideale temperatuur voor een baby ligt tussen de 18 en 20°C. Boven de 22°C bestaat er een verhoogd risico op de ontwikkeling van schimmels en ongewenste organismen zoals mijt, verantwoordelijk voor een groot aantal allergieën.

De luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is van invloed op het welzijn van uw kindje. Want, net als voor de temperatuur, heeft de luchtvochtigheid gevolgen voor de gezondheid van uw baby en kan het de vorming van schimmels en mijt in de hand werken. De ideale luchtvochtigheid (ook wel hygrometrie genoemd) bevindt zich tussen 40 en 50%.

Een te droge lucht kan ademhalingsproblemen geven bij jonge kinderen, met name bronchitis, astma of nachtelijke hoestbuien.

Met behulp van een luchtbevochtiger kunt u de lucht in de babykamer verbeteren en de hoeveelheid aanwezig stof en stuifmeel (pollen) verminderen.

De juiste handelswijzen:

Luchten!

Door - zowel ‘s zomers als ’s winters - elke dag minstens 10 minuten te luchten kunt de concentratie luchtvervuiling in een huis of appartement verminderen. Ook is het nodig om het ventilatiesysteem van een woning regelmatig te controleren, om een doorlopende luchtverversing en een algemene, regelmatige luchtstroom te waarborgen.

Kiezen van de juiste benodigdheden voor de slaapkamer:

Een baby, volop in ontwikkeling, is veel gevoeliger voor de kwaliteit van zijn leefomstandigheden dan zijn ouders omdat:

  • hij een veel hoger ademhalingstempo heeft dan de ouders
  • zijn luchtwegen nog in de ontwikkelingsfase zitten
  • zijn immuunsysteem nog kwetsbaar is

Babymoov zet zich volledig in voor het welzijn in de babykamer, en verschaft de ouders de mogelijkheid om:

Voor het welzijn van het hele gezin is het belangrijk om de juiste producten te kiezen en voorzichtig te zijn met het gebruik van de volgende producten:

  • tabak: het wordt aangeraden om buitenshuis te roken. Roken in een andere ruimte of een raam openen is niet voldoende,
  • verf: het wordt afgeraden om baby’s en vrouwen die in verwachting zijn bloot te stellen aan natte verf,
  • luchtverfrissers,
  • huishoudelijke insecticiden en bacteriedodende producten.

Bij het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen is het uiterst belangrijk om de gebruiksaanwijzingen en de voorgeschreven hoeveelheden te respecteren.