5 oplossingen om uw baby een optimale slaap te garanderen

Baby op de rug laten slapen

De door de W.H.O. (Wereldgezondheidsorganisatie) aanbevolen beste slaappositie voor kinderen jonger dan een jaar is op de rug. Dankzij deze, in het begin van de jaren '90 door talrijke preventiecampagnes aangeraden positie daalde het percentage sterfgevallen door wiegendood drastisch (- 76%). Deze positie kan echter ook bepaalde negatieve effecten hebben (met name het syndroom van een plat achterhoofd)die u kunt voorkomen als u over de juiste uitrusting beschikt (hoofdsteun)!

Een geruststellende ruimte om te slapencreëren

Baby's hebben net 9 maanden doorgebracht in de buik van mama. Geen wonderdat die nieuwe omgeving weleens beangstigend kan zijn. Het is dan ook belangrijk om voor een pasgeborene, die ca. 20 u per dag slaapt, een zo “cosy” en “cocon” mogelijke omgeving te creëren die hem gerust stelt (dankzij een bedverkleiner, een slaapkussen, een ergonomische matras...) en hem aan de eerste weken van zijn leven herinnert.

Baby schuin leggen

Oprispingen, een verstopt neusje, moeite met ademhalen... dat zijn zoal de ongemakken die de slaap van uw baby kunnen verstoren. De juiste reflex? Uw baby schuin leggen voor optimaal comfort. Gezondheidsdeskundigen bevelen in dit geval een hoek van 15° aan.

Een slaaproutine respecteren

Vanaf de derde of vierde maand een slaaproutine en vaste slaaptijden instellen geeft uw baby de kans om zich een aantal slaapgewoonten eigen te maken. Een baby die zich op zijn gemak voelt, slaapt makkelijk en rustig in.

Een slaaproutine respecteren

Vanaf de derde of vierde maand een slaaproutine en vaste slaaptijden instellen geeft uw baby de kans om zich een aantal slaapgewoonten eigen te maken. Een baby die zich op zijn gemak voelt, slaapt makkelijk en rustig in.Baby geruststellen onderwegEen baby kan vanaf 3 weken al reizen, maar moet zich gerustgesteld en op zijn gemak voelen. Een baby heeft een aangepaste reisuitrusting (morfologisch kussen, verplaatsbaar slaapkussen) nodig die op elk moment zachtheid en comfort biedt (in het ligstoeltje, het schommelstoeltje, de kinderwagen en zelfs in het autozitje!). Verander wel regelmatig de houding van de baby.